Rajzlap méretek

Rajzlap méretek pontosan: mm (milliméter) és cm (centiméter) rajzlap méretek, négyzetméter adatok. Rajzlap méretek pixelben is! Minden egy helyen!

Rajzlap méretek

„A” rajzlap méretek

Az „A” rajzlap méretek (lásd lejjebb egyenként a linkeken) az A0 mérettől indulnak, melynek területe pontosan 1 m2. Minden további méretet a hosszabbik oldal mentén való megfelezéssel kapunk.

„B” rajzlap méretek

A „B” rajzlap méretek (lásd lejjebb egyenként a linkeken) a B0 mérettől indulnak, melynek területe pontosan 1,41 m2. Minden további méretet a hosszabbik oldal mentén való megfelezéssel kapunk.

„C” rajzlap méretek

A „C” rajzlap méretek (lásd lejjebb egyenként a linkeken) a C0 mérettől indulnak, melynek területe pontosan 1,17 m2. Minden további méretet a hosszabbik oldal mentén való megfelezéssel kapunk.

Rajzlap felhasználása

A rajzlap felhasználása nagyon sokoldalú. A gyerekek már az iskolában megismerkednek vele technika és rajzórákon, és később, felnőttkorban is rengeteg módja van a rajzlap felhasználásának. Sőt, vannak, akik munkaeszközként használják, pl. mérnökök műszaki rajz készítéséhez. Adunk néhány tippet a rajzlap kreatív felhasználásához.

Rajzolás

Már a nevéből is adódik, hogy a rajzlap rajzolásra született. Ezért muszáj első helyen említenünk a rajzlap felhasználási módjainak felsorolásában.
Az iskolából kilépve, amikor már nem kötelező rajzolni, sokkal kevesebben ragadnak rajzlapot és ceruzát, mint amennyi embernek szüksége lenne rá. A rajzolás ugyanis rendkívül jó a kreativitás fejlesztésére, ami a munkavállalás során is nagy előny.

Ma már sokféle módszer közül választhatunk, ha szeretnénk rajzolni tanulni. Az egyik ilyen, ami mostanában nagyon elterjedt az a jobb agyféltekés rajzolás módszere.

Origami

Az origami egy japán szó arra, amit mi magyarul papírhajtogatásnak nevezünk (nálunk is egyre elterjedtebb a japán origami kifejezés). Mit keres az origami a rajzlap felhasználásánál? Ma már van külön erre a technikára „kifejlesztett” papír, az origami papír. Azonban van néhány olyan hajtogatott tárgy, amit sokkal jobb rajzlapból készíteni.

Ezek főleg azok, aminél fontos, hogy az elkészült tárgynak jó legyen a tartása. Például egy ajándékdoboz hajtogatásánál ez elengedhetetlen. Rajzlapból persze kicsit nehezebben megy a hajtogatás, de sokkal stabilabb és strapabíróbb lesz, ha elkészül.

Kreatív ajándékok rajzlapból

A rajzlap vastagabb, erősebb a sima papírtól, ezért sok kisebb papír ajándék jobban elkészíthető belőle. Viszont vékonyabb a karton papírtól, ezért a gyerekek is könnyebben bánnak vele. Ideális választás tehát, ha a gyerekekkel szeretnénk meglepetés ajándékot készíttetni.

Végy egy rajzlapot, egy ollót (vagy dekor ollót), ragasztót, festéket és csak a fantáziád szabhat határt az alkotásnak. Készülhet belőle üdvözlőlap anyák napjára, szív alakú doboz kisebb ajándékokra, de akár borítékot is hajtogathatunk belőle.

Ezen a honlapon cookie-kat (sütiket) használunk.